Lagligheter i Olagligheter

Alla produkter får ett litet sött märke när något är bra. KRAV-märkt om produkten är framställd enligt KRAVs ekologiska regler, Nyckelhålsmärkt om produkten är nyttig, Svanmärkt om produktionen är miljövänlig osv. Men det räcker inte. Vi har en stor grupp produkter och tjänster som står utanför dessa bemärkningar. En förtryckt marknad. Just det, den olagliga sektorn. Låt oss leka med tankarna.

"Kanon-Henrik säljer heroin. Hans herion, "Kanon-H", är framställt under rättvisa villkor för alla arbetare. De jobbar enligt 9-till-5-modellen, får sjukersättning osv. Grattis Henke, du är Rättvisemärkt!"

"Booty-Mamas bordell är Nyckelhålsmärkt. Med andra ord, varje besök resulterar i ett visst antal brända kalorier och du lämnar bygget som en nöjd kund utan några oönskade åkommor."

Spread the word!

Ordförklaring ep.1

Advent. Ett system påkommet för att "AmandaVarDet" ska kunna räkna ned till jul på fingrarna.

Varför får inte jag?

Jag hör överallt om tjejer som får skjuts hem efter en fylla av glada medborgare. Toppen. Jättekul att höra om sanna invånare med viljan att hjälpa till. Dock undrar jag om killar har samma "tur", eller om det finns något system, en norm att killar får klara sig själva. Det skulle vara väldigt trevligt om jag också fick skjuts någon gång ibland.

Polisen har även en jourtelefon för tjejer som är ute och ränner på nätterna. Dit kan de ringa om de känner sig oroliga att någon gammal man kommer hoppa fram bakom en buske. Kalas. Verkligen. En kanonidé. Jag undrar bara, men jag då? Ska jag behöva låtsas vara en tjej för att få samtala med polisen?

Hej, jag känner mig orolig och behöver någon att prata med. "Tyvärr grabben, det hörs fortfarande att du har snopp."


Min första

Såg igår att jag fått min första prenumerant via Bloglovin'. Hur känns då det? Tänk er att ni sitter på stranden en skön sommardag, med er favoritglass i hand. Tänk er att ni precis har öppnat en burk jordnötssmör och stoppar första skeden i munnen. Tänk att ni kommer hem till en vän och det bjuds på cheesecake. Tänk er att Britney Spears äntligen bestämmer sig för att lägga av med allt som har med musik att göra.

Exakt så känns det.

Kanske.

Typ.

Cheesecake är underskattat.


http://hellahota.files.wordpress.com/2009/02/cold-set-raspberry-cheesecake.jpg

Raspberry Cheesecake,

du smeker mina läppar,

du dansar i min gom.


TV4

Tv4 är precis som kyrkan. Kyrkan har nyårsdagen, påsk, pingstdagen, jul osv. På samma sätt har Tv4 TV-serier som återkommer varje år i nya säsonger. Just nu är vi inne i Idolperioden och snart går vi in i Körslagetperioden. Senare kommer allt börja om med Let's Dance, Bonde söker fru säsong 238 och OM och OM igen. Till slut tar de död på någon serie och ersätter den med någon annan som fått vila under ett par år, t ex Farmen. Då blir det Farmen Gymnastiksal, Farmen ICA och till slut Farmen Somalia.

I "Farmen Gymnastiksal" förekommer flera moment då svettiga sockiplast är en återkommande faktor. Med Pablo Roberto, som alltid platsar som programledare(?) får Farmen en unik karaktär.

I "Farmen ICA" är man en slavdriven inventerare som åker runt om i landet och tvingas räkna alla varor i alla butiker och varuhus. Den som vinner får ett års förbrukning av Coca-Cola samt behålla sin outfit. 

I "Farmen Somalia" är man en sjörövare och då gäller det att ta hand om sin skuta, plundra fraktskepp och diverse byar. Varje vecka åker någon stackare ut, blir sjöhalad och får slutligen gå på plankan.

Tre små grisar

Era kändisar i urval:

Blondinbella - Har tänkt över detta noga och kommit fram till att hon liknar Jocelyn Wildenstein. Ni vet, hon den där lejonkvinnan. Inte? Googla och se efter!

Rahlenfeldt - En flicka instängd i en waxdocka. Kanske en fjortis motsvarighet till Bill Kaulitz i Tokio Hotel?

Kissie - Sämst på photoshop, men hon försöker iaf.


http://1.bp.blogspot.com/_njLpdtPUtxM/SGSh1KaaYoI/AAAAAAAAAKI/rSUuO-Cxe2I/S660/bill810.jpghttp://ayyyy.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/05/jocelyn-wildenstein2.jpghttp://2.bp.blogspot.com/_0mAWP0F-4WQ/SdUYxbWlAuI/AAAAAAAAADc/5ipYPSIOGqY/s400/4343.jpg

Rahlenfeldt(?)        Blondinbella(?)         Kissie...Pizza via mobilen

Alltid när jag är på min väg hem stöter jag på en pizzeria. Alltid lockas jag av att gå in. Alltid gräver jag i mina fickor efter pengar. Alltid inser jag att jag gräver förgäves. Alltid blir jag besviken.

Men nu har jag kommit på en ultimat lösning på mina problem. SMS-pizza. Vad är då det kan man ju undra?

Jo, SMS-pizza fungerar precis på samma sätt som SL:s SMS-biljetter. Man skickar helt enkelt en kod (Skicka A för Grupp A-pizzor, B för Grupp B-pizzor osv) till ett nummer (72XXX). Tillbaka får man ett kvitto på sitt köp som man visar upp får pizzabagaren. Man anger vilken pizza man vill förtära. Klart, Bon Appetit!

Dock kan det hända att man är något alkoliserad och då är det inte lika lätt att knappa in detta chiffer för delikatesser. Då ska man kunna ringa en automatisk telefonsvarare som guidar dig genom köpet.

"Hej, vilken pizza intresserar dig?" Ja schka ha en vesuvio med exschtra ost "Jag uppfattade inte din beställning, var god upprepa" Vesuvio, exschtra OST "En vesuvio utan ost, stämmer det?" Najje! "Tack för din besällning, välkommen åter, BEEP" @%&=$!!!

En tanke som slog mig på tåget idag

Hon ser ut som en karikatyr av en ful person.

Chokladkanin

Thumbnail
Vad har Kissie, Kenza, Blodinbella och liknande bloggare gemensamt? ALLA går att jämföra med en chokladkanin. Utanpå finns en löst sittande guldfolie som lätt dras av. Sedan möts man av chokladen, söt och god. Men där tar det stopp. Inuti finns bara ett hål, en tomhet. Man kan tycka att det åtminstone skulle kunna finnas någon sorts fyllning, men nej.

Hårfärg, ett skiftande rangsystem?

Har gått och funderat lite över begreppet blond och blåögd. Hur kommer det sig att de orden används som synonymer till korkad? Blond förekommer alltid i meningar som "Äru blond eller?" och om man säger att någon är blåögd menar man naiv på ett urblåst sätt. Blåögd finns tom i ordboken med synonymer som lättlurad, godtrogen, okritisk, verklighetsfrämmande och som redan nämnt, naiv.

Det var ju inte så längesen man dyrkade dessa egenskaper. Under nazitiden ansåg ju hela norra europa att de blonda människorna stod högre i rang och var mer värda än alla andra.

Man kan ju fundera lite på orsaken till denna nästan drastiska förändring. Har iofs aldrig förstått det där med att vad som finns utanför skallbenet bestämmer vad som finns innanför.

Idol börjar bli kliché

Varje gång idoljuryn ska skicka vidare någon börjar de alltid med "tyvärr..." eller liknande, följt av en stämningsfull tystnad innan de slutligen säger "... så måste du fortsätta, du har gått vidare." Efter X antal program känns det som man har hört den förut. BYT TANKEBANA!

Fattiga

Det verkligt tragiska med fattiga är att de inte har råd med annat än självförnekelse.

Varför

Hur kommer det sig att alla bloggar om vad de har på sig, vad de har för smink etc? Finns det ingen som vågar blogga om något nytt? Gick in på http://rahlenfeldt.blogg.se/ och försökte läsa senaste inlägget. Mitt intresse tappades vid andra meningen; "Nu ska jag fixa mig lite sens ka jag iväg till stylisterna och dom ska få fixa mitt hår, äntligen!"

Blocket.se

Skulle sälja en cykel häromdan på blocket.se. Jag la upp den för 800kr, vilket är ett underpris enligt min mening. Det underbara jag får uppleva kort efter att annonsen är upplagd,  är att min mejl bombas av skambud. Alla ska börja pruta på cykeln innan de ens har sett den, förutom på bild. Exempel på meddelanden;

Hej.300kr ??

HEJ.350KR MIN SISTA PRIS. VÄNLIG HÄLSNINGAR.

Hej. Kan jag få den för 400kr kan jag komma och hämta den. Vi bor i Kista.

Fast favoriten är ändå en person som lyckades skicka två mejl och ändå inte få mig att förstå vad han/hon menade:

kan en tio åring ha den 47,67 cm lång

hej kan en som är 47,65cm

Till slut fick jag ändå en seriös köpare, instoppad någonstans emellan alla snikna lirare.


Hyllning till helikopterrånarna

Alla har väl hört talas om helikopterrånet mot värdepån i Västberga. Måste ha varit den mest välplanerade kuppen i svensk historia. Skulle lika gärna kunnat vara taget från nån amerikansk actionfilm, typ Itialian Job. De borde få behålla pengarna, det har de förtjänat. Cheers!

RSS 2.0